Den glemte skuffes samlinger

Halvdukker/Tedukker

Vores samlinger er ikke til salg

Den glemte skuffe

Butik

Samlinger

 

 

Her finder du alt mellem himmel og jord.

Vi har et stort udvalg af børnebøger, tegneserier, glansbilleder, diverse spil, plast figurer, julepynt og meget mere til salg.

Klik ind og se vores mange spændende ting..

Vi har også sat nogle af vores egen samlinger på siden. Så hvis du vil have et tilbage blik fra dengang. Klik ind og se vores samlinger..

Velkommen og god fornøjelse på vores hjemmeside.

Jette og Jens - denglemteskuffe

 

Se vores Halvdukke samling

Vores samlinger er ikke til salg

 

 

-----------------------------------

 

Salg Sider

 

 

Halvdukker/Tedukker

 

 

Halv dukker på engelsk Half dolls, er nutidens betegnelse for disse små porcelæns/ besquit/ fajance damer uden underkrop, som man ofte støder på i antik butikker og på auktioner. De blev først set i begyndelsen af det 19 århundrede og er blevet produceret til et stykke efter 2 verdens krig. Men produktionen gik næsten i stå i krigs årene, da man omlagde mange af de gamle Fabrikker til nye produktioner primært fordi materialerne blev dyre og fordi efterspørgelsen faldt.

 

Halvdukker er oprindelig fremstillet til motivation for de unge piger. Ideen var at dukkerne skulle motivere pigerne til at lave deres egne smukke små kunstværker. De blev oftest lavet til dekorationsdukke, til kage toppe, te puder og nålepuder som nok er det folk mest kender dem fra. Pigerne fik her en svær syopgave. Og de lærte hvordan de ved den vej igennem kunne lærer at sy til hjemmet eller for de dygtige fremme en evt. fremtidig karrierer som syerske. Tiden var sådan at man anså det for en pligt at pigerne skulle kunne sy og lave mad, så de var klar til ægteskabet.

 

Efterspørgslen blev hurtig stor og hurtig blev der lavet et utal af forskellige design fra det gamle Ægypten til de sjældne krigs dukker. Disse fine dukker skabte mode. Og producenterne så tidligt sit snit til at udvikle dukkerne til alle tænkelige sammensætninger af Halvdukker og brugs produkter, som kost og fejebakke, te kander, bomboriers, men de startende med dekorationsdukker til kage toppe, te puder og nålepuder. I den forbindelse kom også Halv dukke benene antageligt til nålepuderne for at give dem et mere naturligt udseende, siddende på en sten eller ligende. Disse ben er nu næsten et samle område alene, og svært er det at finde de gamle af dem.

 

Da muren faldt i Tyskland, og grænserne blev åbnet var der flere der så sit snit til at besøge de gamle øst tyske fabrikker, hvor man i dynger af destrueret og ødelagte bygninger har fundet ikke så få Halvdukker og flere gamle forme, derfor er der i dag også ny/gamle dukker på marked, nogle er malet og lakeret, nogle bare malet nogle hvid, men fælles for alle, dem jeg har set. De ligesom men lidt runde detaljer og ikke så skabe i deres kurver, vægten og materialet er og så anderledes.

 

På billederne under kan du se vores samling med Halvdukker