Den glemte skuffes samlinger

Kravlenisser

Vores samlinger er ikke til salg

kravlenisser

Kravlenisser er en betegnelse der er opfundet af Tegneren Frederik Bramming (1911-1991). Da han i 1947 udgav sit første udklipnings nisse ark. Kravlenisserne var født.

Man kunne få den tanke at han var blevet inspireret af et andet jule klippeark der kom i omløb i 1944 man kender ikke kunstneren, men også tidligere var nisser og nisse tegninger populære og ofte anvendt i tidens tidsskrifter fra ca. 1860 til i dag udviklede tegne nisse industrien sig hastigt. Fra nisser til børn baseret på de gamle julemands legender til post kort og reklame, Coca Cola der nok var de første da reklame tegneren Haddon Sundblom i 1931skabte den første Coca cola julemand til porcelæn, tøj, tv, film osv.

Med Klippe arkene blev nissen, en ven der kunne lave løjer i stuen. Kravlenissen kunne samle familien om jule hyggen, da alle fandt disse små kravlende nisser sjove og søde. De var over alt og så alligevel faldt ind i omgivelserne, med deres medlevende udtryk. Frederik Bramming er den store mester ikke kun fordi han var den første men fordi ikke mange har kunne skabe Kravlenisser der var uden alder og som kan man lide at spotte i jule hyggen, med det sagt må mange andre fantastiske tegnere også have plads og Visse kunstner er i høj kurs i dag for samler interessen er stor og stigende, derfor er der stadig små produktion af visse af de klassiske kravle nisse ark som Bramming men andre kunstner skal også have plads af disse skal nævnes Illustrator: Susanna Hartmann, Christel, Phillip, Iben Clante.. Men der er flere se nogle eks. …..På vores side her.

Vores samling med Kravlenisser er ikke til salg