Den glemte skuffes samlinger

Ozonlamper

Vores samlinger er ikke til salg

Den glemte skuffe

Butik

Samlinger

 

 

Her finder du alt mellem himmel og jord.

Vi har et stort udvalg af børnebøger, tegneserier, glansbilleder, diverse spil, plast figurer, julepynt og meget mere til salg.

Klik ind og se vores mange spændende ting..

Vi har også sat nogle af vores egen samlinger på siden. Så hvis du vil have et tilbage blik fra dengang. Klik ind og se vores samlinger..

Velkommen og god fornøjelse på vores hjemmeside.

Jette og Jens - denglemteskuffe

 

Se vores samling af Ozonlamper

 

 

Vores samlinger er ikke til salg

 

 

----------------------------------

 

Salg Sider

 

 

 

 

 

 

Ozonlamper diverse dyr

Denne isbjørn solgt i Danmark fra slut 40 til midt 50'erne, er stilfuld og og ikke så uhyggelig med lys som mange af uglerne og ørene. Yderliger spiller tidens interessen for grøndland en rolle i denne ozonlampes gunstige salg i dk dengang. Underligt nok ses, den ikke så ofte endda

Meget smuk Isbjørn med sjælden blå farvelægning. Den har fine detaljer og en fin figur modelering. den isbjørn er er samlers must.

Fisk som Motiv

 

At bruge fisk motivet til duft og røgelse har været anvendt siden oldtiden hvor olielamper og små balsam krukker ses at have udformning eller indridset motiver af skældet fisk. Senere ses punge og duft olie dåser samt små flasker med form som fisk. Fisken var også yndet som motiv for hovedevandsæg og andre sølv arbejder, som dufte kar og hænge lamper. Så ikke unaturligt at fisken har haft en særlig plads som Ozon lampe og stort set alle producenter har lavet en fiske ozonlampe eller haft fisken som motiv.

 

Ozonlampe Dreng som ridder på en fisk. Højde: 20 cm høj og ca. 15 cm bred. Fabrik: GH &Co ca. 1930. Form Nr. 9957

Denne er en af klassikerne og har opnået anselig efterspørgelse. Glaseret og farvelagt, den findes i nogle få farve varianter, hvor den helt hvide er den mest almindelige. Den er smuk både med og uden lys, da den har sin røde glød og helt hvide dreng. Den er lavet af xx i ca. 1930

Højde: 20 cm høj og ca. 15 cm bred... Fabrik: GH &Co ca. 1950

 

Dobbelt fisk med siv og åkande. Disse fisk findes i et utal af varianter, da de alle er håndmalet på samle-bånd. En af de helt store sælgert, der er også flere form for varianter, og enkelte senere produktioner eller skal vi sige kopier.

Højde: 20 cm høj og ca. 15 cm bred. Fabrik: ca. 1950

 

Smuk Skalare med kammer på bagsiden. god emalie og lak. Orignale brune øjne, den er ældre dato, antalig start 50erne

Konkylie ozonlampe var med fra start. Hvor flere fabrikker lavede lamper af store konkylier (rigtige), flere havde spec. glas til duft væsken (Ozonen). Senere kom de i porcelæn som denne med limet og støbte fisk og planter. Ozonlampe som muslingeskal med fisk i. Denne her er ældre, ikke helt intakt, da disse ofte mangler enkelte dele. Er ca. fra start 50érne.