Den glemte skuffes samlinger

Ozonlamper

Vores samlinger er ikke til salg

Den glemte skuffe

Butik

Samlinger

 

 

Her finder du alt mellem himmel og jord.

Vi har et stort udvalg af børnebøger, tegneserier, glansbilleder, diverse spil, plast figurer, julepynt og meget mere til salg.

Klik ind og se vores mange spændende ting..

Vi har også sat nogle af vores egen samlinger på siden. Så hvis du vil have et tilbage blik fra dengang. Klik ind og se vores samlinger..

Velkommen og god fornøjelse på vores hjemmeside.

Jette og Jens - denglemteskuffe

 

Se vores samling af Ozonlamper

 

 

Vores samlinger er ikke til salg

 

 

----------------------------------

 

Salg Sider

 

 

 

 

 

 

Ozonlamper

 

Lidt om Ozonlamper

Ozonlamper eller røglamper er en reminiscens fra tiden mellem 1880-1960 sådan cirka. Disse lamper har en særlig anvendelse, nemlig af overdøve eller fjerne den grimme luft af røg primært fra tobak.

 

Metoden er ens i alle typer lamper og går ud på at tilfører en væske som så ved hjælp af varme fordamper og tilføre omgivelserne en duft eller en neutralisering af tobakrøgens lugt.

 

De kan have alle tænkelige, former og de er oftest lavet af alabast eller porcelæn, men kan ses i både træ, gips, forskellige metaller, mv.

 

Vi koncentrerer os mest om de tyske ozonlamper, disse er af porcelæn, og har som regel et figurativt udtryk som dyr, huse, skibe, mennesker osv. alle har de et lille kammer hvor i man hælder nogle få dråber af ozon'en eller anden duft stof i, væsken opvarmes så af en elektrisk pære.

Denne opvarmnings type giver lamperene en ekstra funktion som belysning som dog mest er til hygge, og dekoration.

 

Ozonlamper. Navnet er har udspring i en fabrik som hovedsagelig beskæftiget sig med produktion af disse Ozonlamper Firmaet hed. Aerozol, de markedsførte en røg neutraliserende væske til disse lamper som de kaldte Ozon, deraf navnet, ozon er siden blevet produceret af flere, og kunne købes på apoteket. Den sidste flaske, mig bekendt, blev solgt fra svane apoteket i København i 1989.